Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Vita, 16 Mar 2017 | 8518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 660 g pulpa de vitel
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de condimente pentru friptura de vita
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 3 cartofi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor:

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga pasta de tomate si crenguta de rozmarin. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se mai adauga apa daca este necesar.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi. 

Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii subtiri.

Cartofii si usturoiul se pun in tava alaturi de carne. Se mai adauga apa, daca este necesar. Se introduce tava din nou la cuptor, acoperita cu folia de aluminiu, pana cand totul este bine patruns. La final, se adauga patrunjelul (spalat si rupt sau tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc